Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium, Budapest

Az iskola hosszú évek óta fogadja azokat a 6-14 éves gyermekeket, akiknek szülei úgy érzik, a gyermekeiknek a közoktatásban, a nagy létszámú osztályokban kapott figyelem és segítség valamilyen okból nem elégséges.
Az évek során az iskola sok viharon ment át, ám 2007év szeptemberében végre révbe ért, és új fenntartó, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vette át az irányítást a Kincsesház Alapítványtól. Profilunk, célkitűzéseink mit sem változtak, de 2007 szeptemberétől jobb feltételekkel, nagyobb pedagógusgárdával indult újra az oktatás.
Iskolánk névadója Wesley János XVIII. századi metodista lelkész, aki a gyermekek nevelését és taníttatását fontos feladatának tartotta. Az ő hitének és munkásságának szellemében foglalkozik az iskola- mely egyházi fenntartású, világi iskolának vallja magát- integrált nevelésben azokkal a gyerekekkel is, akik a közoktatásban lemaradnak, mert nem tudnak lépést tartani társaikkal, vagy tehetségük miatt több, különlegesebb fealdatra vágynának.
Az iskola Pestszentimrén található csendes környezetben. A kis, családias épületben sok kisgyerek talál megnyugvásra a nagy, zajos közoktatási intézmények után. A pedagógusok igyekeznek az otthonos környezettel tovább fokozni a gyermekek nyugalmát és békéjét, mely segíti őket a tanulásban és fejlődésben.
Az iskolai munka kislétszámú osztályokban, otthonos termekben folyik. Az egyéni segítségre szoruló gyermekekkel fejlesztőpedagógusok is foglalkoznak külön erre a célra kialakított szobákban. A tanórák menetét pedagógusasszisztens segíti, aki a lemaradókkal, vagy gyorsabban haladókkal egyénre szabottan tud foglalkozni.
Igyekszünk lépést tartani a technika és az oktatás fejlődésével, és minden olyan eszközt megszerezni elsősorban adományok útján, pályázatokkal, mellyel gyermekeink életét és fejlődését jobbá, kényelmesebbé tehetjük.
Tanítási módszerként a differenciált óravezetés mellet a kooperatív technikákat is alkalmazzuk, mely nagy segítségünkre van a tananyag gyakorlásában. Iskolánk szépen bővül, és egyre több diákot fogadunk.

 Az Általános Iskolával kapcsolatosan Reszegi Zsuzsát – reszegizsuzsa@wjlf.hu vagy Mályiné Rubé Katalint kati01872@gmail.com, kell keresni a  210-5400/226-os melléken.