OTDK eredményeink

Szervezet: 

2008/2009-es tanév, XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencán (OTDK) Sárcsevity Bea (SZM, III. évfolyam) hallgatónk "Középiskolás korú fiatalok drogfogyasztása a pedagógusok szemével" című pályamunkája első helyezést ért el. Bea felkészítő tanára Pecze Mariann volt. Mindkettejüknek gratulálunk! (2009. május)

Sárcsevity Bea Wesley-s hallgató első helyezést ért el a XXIX. OTDK-n

Főiskolánk harmadéves szociális munka szakos hallgatóját, Sárcsevity Beát a XXIX. OTDK Társadalomtudományi szekciója Szociális munka, szociálpolitika tagozat bizottsága 1. helyezésben részesítette.

Bea először az intézményi TDK (első) házi konferenciáján mutatta be Középiskolás korú fiatalok drogfogyasztása a pedagógusok szemével (Egy szabadkai középiskola pedagógusainak attitűdvizsgálata) című dolgozatát, amelyet a zsűri továbbjuttatott az országos megmérettetésre. Az OTDK-ra 2009. január 9-én elküldött pályamunkát két opponens bírálta el, és a lehetséges 50 pontból 45,5 pontra értékelte. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen április 17-én megrendezett szóbeli fordulón hallgatónk a megszerezhető 30 pontból 29-et kapott a három tagú zsűritől. Bea téma iránti elkötelezettsége, jól megszerkesztett PPT-s prezentációja, kiváló előadása, a feltett kérdésekre adott frappáns válaszai, kedvessége és szerénysége lenyűgözte a hallgatóságot.

A szép eredmény egyik hozadékaként a pályamunkát az intézmény szakdolgozatként a legmagasabb minősítéssel elfogadja. Iványi Gábor rektor úr hivatali szobájában fogadta Beát és témavezetőjét, gratulált az eredményhez, s felkínálta segítségét a dolgozat megjelentetéséhez.

Feltétlenül meg kell említeni Borbély-Pecze Mariann témavezető áldozatos munkáját, aki végig követte, segítette Beát a dolgozat elkészítésében, és ezzel nagymértékben hozzájárult a végső sikerhez.

Itteni és a Semmelweis Egyetemen folytatott edzői tanulmányaihoz további sikereket kívánunk Beának, s reméljük, hogy vágyai teljesülnek a szerb női vízilabda válogatott tagjaként és a magánéletben egyaránt.