Egyházpolitikai és Közéleti Elemző Fórum

Az Egyházpolitikai és Közéleti Elemző Fórum című elektronikus véleményrovatunkban az aktuális egyházpolitikai-politikai-közéleti eseményekre reagáló elemzéseket adunk közre.

A fórum tagjai által készített explikációk és enodációk mellett olyan írásokat is megjelentetünk, amelyeket közzététel céljából mások küldenek be hozzánk; az "olvastuk, ajánljuk" rovatban a kommunikáció más régióiban publikált fontosabb írásokról adunk hírt; az "események – kommentárra várva" rovatban pedig olyan forrásokról, írásokról tájékoztatunk, amelyeket speciálisan jelentősnek vélt tartalmuk alapján külön is Olvasóink, Hallgatóink értékelő, elemző figyelmébe ajánlunk.

Az egyszerűsítés jegyében egyelőre itt adunk helyet a korábban önálló oldalként működtetett „Meditationes extra scholam” fórumnak is, amelyet azzal a jószolgálati szándékkal is hoztunk létre, hogy e felületen mindazok helyet találhassanak véleményük, gondolataik közlésére, vagy éppen az egymással folytatható eszmecserére, akik ügyeiket, témáikat, felvetéseiket, vitairataikat a mi intézményünk jelentette szellemi közegben szeretnék előadni.

Rovatunkban minden olyan írásnak helyet biztosítunk, amely nem sérti a WJLF, illetve a Theológus és Lelkész Szak konfesszionális értékeit, és tartalmát tekintve értelmezhető kapcsolatban áll a főiskola diszciplináris és missziós önértelmezésével.

A legszívesebben természetesen első közlésben megjelenő írásokat publikálunk, örömmel fogadjuk azonban szerzőink másutt már megjelent munkáit is.

Közlés előtt minden írást elolvasunk, azok szokásos szerkesztői gondozását viszont nem vállalhatjuk. A megjelenő írások tartalmi és irodalmi minőségéért a felelősség így elsősorban a szerzőket terheli.

Az Egyházpolitikai Elemző Fórum tagjai:
Bárdos-Féltoronyi Miklós
Majsai Tamás
Mártonffy Marcell
Nagy Péter Tibor